Paleolinas lax och spenatpaj

20131108-224149.jpg
Tänkte dela med mej av ett av mina absoluta favoritrecept.

Pajskal:
2dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1,5 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
30g smör (eller kokosolja)
1 dl kokosmjölk
Häll i de torra ingredienserna i en matberedare och mixa sönder alla frön, häll i ägget, smöret och kokosmjölken och låt maskinen arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel. Grädda i 200 grader i ca tio minuter eller tills skalet fått fin färg.

Äggstanning:
4 ägg
1 dl kokosmjölk
300g fryst spenat
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
Salt och peppar
Tina spenaten och blanda med ägg, kokosmjölk och vitlöken och häll i det färdiggräddade pajskalet.

Topping:
2x140g ekologisk lax
(Eventuellt fetaost)
Skär laxen i tunna skivor, det går lättast om den är lite halvt frusen. Lägg laxen ovanpå äggstanningen (smula lite fetaost över) och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter eller tills den stannat.

Tips!
1. Ica och Garant har ekologisk lax i frysta portionsförpackningar (2x140g).
2. Använd Santa Marias extra creamy coconut milk i tetraförpackning slipper du tillsatser och BPA (som annars finns i konservburkar)
3. För lite kontrast på talriken, servera med lite goda knapriga grönsaker som gurka, paprika eller rå vitkål.
4. Handla kokosmjöl (och tusentals andra hälsokostvaror och naturkosmetik) billigt från iherb.com det finns lite att tänka på när man beställer, men här finns en bra guide till förstagångsbeställare.

Annonser

2 thoughts on “Paleolinas lax och spenatpaj

  1. Ping: Skidpremiär | Paleolina

  2. Ping: Gotska Sandön | Paleolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s