Paleolinas awesome köttfärssås

Här är ett recept på den godaste köttfärssåsen jag vet. MUMS!

Här är vad man behöver:
Rapsolja
Kokosolja
Köttfärs
Lök
Champinjoner
Vitlök
Krossade tomater
Tomatpuré
Lite olika kryddor
Soya
Balsamico vinäger

Finhacka lök och champinjoner, stek detta i kokosolja och rapsolja på medelvärme tills det är mjukt.

Gör en kryddpasta i morteln med vitlök, tomatpuré, soya, balsamico vinäger och kryddor som du tycker om. Jag hade oregano, timjan, paprika, chili samt salt och örtpeppar. Mosa ihop detta till en pasta.
Vrid upp plattan till lök och champinjonblandningen på max och i med kryddpastan så alla kryddor får fart i värmen.

Stek köttfärsen i omgångar, annars blir det lätt att den kokar om man tar för mycket i pannan (stekte ca 250 g åt gången). Jag kryddar med vanlig salt och peppar

Blanda ihop allting och med krossade tomater och låt sedan puttra nån timme så alla smakerna går ihop sig ordentligt.
Smaka av med salt och peppar och kanske lite mer chilli innan servering.

Jag äter den med strimlad stekt vitkål. En riktigt smaskig hit som är perfekt att ha i frysen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s