Mosters torskgryta

20131110-210341.jpg

Denna gryta är jag uppvuxen på, ett recept som enligt min moster härstammar från 70-talet.

1 pkt fryst MSC-märkt torsk
1 stor gul lök
Valfri stekolja
1 msk salvia
400 g krossade tomater
Ett par skedar oliver
Salt och peppar

Klyfta löken och stek mjuka i oljan, krydda med salvia och låt den steka med en stund. Häll på de krossade tomaterna, oliverna och torsken, skuren i lagom portionsbitar. Låt koka tills fisken är klar (tar ca 3-5 minuter)
Smaka av med salt och peppar, och kanske lite mer salvia

Servera med blomkålsris (riv blomkål på rivjärnet och doppa i kokande vatten) och lite broccoli med en ordentlig klick smör på! Eftersom torsk är väldigt fettsnålt är det viktigt att kompensera med fett till denna rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s