Godaste snackset

Jag äter ju inte nötter just nu. Därför unnar jag mej lite rostade pumpakärnor när jag är sugen på nåt gott. Jag har kommit på ett smart sätt att få saltet att fästa, se här:

20140122-170619.jpg
1. Lägg en näve pumpakärnor i en torr stekpanna, sätt på maxvärme.
2. Ta lite vatten och salt i en kopp och rör ihop det så bra det går. (Två krm himalayasalt är lagom till två nävar pumpakärnor)
3. Rör hela tiden, fortfarande på maxvärme.
4. När du tycker kärnorna är färdigrostade häller du över saltlösningen
5. Rör tills vattnet dunstat bort.
6. Voilà! Farligt goda rostade och saltade pumpakärnor.

Pannan ser inte så rolig ut efter denna övning men blötlägg den bara så släpper beläggningen.
(Denna metod fungerar ju självklart kanon på nötter också om man äter sånna.)

Annonser

3 thoughts on “Godaste snackset

  1. Ping: Aktiverade pumpakärnor | Paleolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s