Vitlöksräkor med blomkålsris och gurksallad

20140205-193621.jpg

Idag gjorde jag en väldigt god och enkel middag som jag gärna delar receptet på.

Vitlöksräkor med blomkålsris och gurksallad.
2 portioner

Gurksallad:
1/2 gurka
1 citron
1 msk torkad koriander (ännu hellre färsk)
En nypa chilipulver
Salt och peppar
Skala och kärna ur gurkan, hacka i ganska stora bitar. Pressa över citronen, ha över kryddorna och blanda. Låt den gärna stå och dra ett tag.

Blomkålsris:
Ett halvt huvud blomkål
Räkskal från 200 g räkor
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl kokosmjölk
En nypa starkt chilipulver
Salt och peppar
1 msk kokosolja till stekning
Skala räkorna och ha i skalen i en kastrull tillsammans med tomatpurén, vattnet och kokosmjölken. Låt koka ihop till en buljong i minst 20 minuter. Sila av och ha redo på sidan om.
Riv blomkålen på ett rivjärn. Ha i kokosoljan i en stekpanna och låt den bli ordentligt varmt. Häll i blomkålsriset och rör runt konstant, häll över buljongen och låt allt fräsa ihop. Ställ pannan åt sidan.

Vitlöksräkor:
Räkorna (som du fick från de oskalade när du gjorde fonden)
2 stora vitlöksklyftor
En nypa starkt chilipulver
1 msk kokosolja
Riv vitlöken och strö den och chilipulvret över de råa räkorna. Ha i kokosolja i en stekpanna och hetta upp den tills den är riktigt varm. Häll i räkorna och fräs i ca 30 sekunder.
Servera med blomkålsriset och gurksalladen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s