Pannbiffar med blomkålsmos, stekt lök, brunsås och lingonsylt

20140206-194952.jpg
Idag till middag tinade jag ett paket köttfärs och funderade vad jag skulle göra med den. Bestämde mej för att laga lite riktig husmanskost fast paleo då såklart. Det fick bli pannbiffar med blomkålsmos, stekt lök, brunsås och lingonsylt.

Pannbiffar:
500 g köttfärs
1/2 msk fiberhusk
1 ägg
0,75 dl kokosmjölk
1 tsk dijonsenap
1 stor gul lök
Salt och peppar
1 msk kokosolja till stekning.
Blanda ihop fiberhusken med kokosmjölken, ägget och kryddorna. Låt svälla ett par minuter. Riv löken på grövsta sidan på rivjärnet, ha i den tillsammans med köttfärsen och resten av kryddorna. Forma till biffar och stek i omgångar på medelvärme. Mellan omgångarna, ha i en skvätt vatten i pannan så du får sky till såsen vi ska göra sen.

Blomkålsmos:
200 g blomkål
1 dl kokosmjölk
Svartpeppar, örtsalt och örtpeppar
Koka blomkålen tills den mjuknat, mixa med kokosmjölken och kryddorna.

Stekt lök:
4 gula lökar
1 msk kokosolja
Salt och peppar
Skiva löken tunt och stek på medelvärme.

Brunsås:
Skyn från pannbiffarna
1 dl kokosmjölk
1 tsk Tamari soya
1 tsk tomatpuré
En nypa chilipulver
Salt och peppar
Häll i skyn från pannbiffarna i en kastrull, häll i kokosmjölken, soyan, tomatpurén och kryddorna. Låt koka ihop tills du har önskad konsistens på såsen. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

Lingonsylt:
2 dl lingon
1/2 sött äpple
2 msk vatten
Pressad citron
Skala och tärna äpplet och ha i en kastrull tillsammans med vattnet, när bitarna mjuknat mosa dom med en gaffel och ha sedan i lingonen och låt allt koka ihop i ca tio minuter, pressa i citronen, häll upp i en burk och låt svalna. (Citronen har jag i som konservering så sylten ska hålla ett par veckor i kylen.)
Receptet på lingonsylten kommer ursprungligen från Under vårt tak.

Annonser

One thought on “Pannbiffar med blomkålsmos, stekt lök, brunsås och lingonsylt

  1. Ping: Första passet | Paleolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s