Hamburgare på paleovis

20140214-231215.jpg
Igår åt vi hamburgare med zucchinistrips. Fick förfrågan om receptet och det vill jag ju självklart dela med mej av.

Hamburgare
125g nötfärs/hamburgare
salt och peppar
kokosolja till stekning
Forma köttfärsen med lätta händer till en biff. Ju mer du bearbetar den desto mer kompakt blir den, försök därför att forma biffarna genom så lite bearbetning som möjligt.
Stek i stekpanna till de har en innertemperatur på 55 grader (blir lätt rosa i kärnan då).

Hamburgerdressing
3 msk majonnäs
3 cm gurka utan kärnhus
1/2 liten rödlök
1 msk tomatpuré
1 msk grillkrydda
En nypa starkt chilipulver
Salt och peppar
Kärna ur gurkan (eller använd ändbitarna) finhacka gurkan och rödlöken och ha i en skål, blanda ihop med majonnäsen, tomatpurén och kryddorna.

Zucchinistrips
1 zucchini
salt och peppar
kokosolja till stekning
Skär zucchinin i stavar, stek dem gyllenbruna i kokosolja och krydda med salt och peppar.

Grönsaker
Rödlök
Tomat
Paprika
Gurka
2 blad isbergssallad/hamburgare
Skiva alla grönsakerna och lägg upp i ett av salladsbladen. Lägg hamburgaren ovanpå, toppa med dressingen och på med sista salladsbladet.
Servera med zucchinistrips (och vi hade även lite kokt broccoli till).

Annonser

2 thoughts on “Hamburgare på paleovis

  1. Ping: Sista dagen | Paleolina

  2. Ping: Hamburgerfredag | Paleolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s