Chiapudding

20140216-103112.jpg
Chiafröet måste vara det bland de bästa frön som finns. Det smakar ingenting i sig, är sprängfylld av nyttigheter (bland annat omega-fettsyror, calcium m.m.)
Chiapudding har blivit min stora favorit, fungerar lika bra till frukost som till efterrätt eller efter träningspasset.

Grundreceptet för en portion är:
1,5 dl kokosmjölk (Santa Marias extra creamy)
3 msk hela chiafrön
Blanda ihop och låt svälla minst 45 minuter.

Förslag på smaksättningar:
1 msk hallon, blåbär eller vinbär
1 msk kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kakao
1,5 tsk laktitspulver
En bit finhackad mango, banan, ananas eller kiwi

Använd fantasin, denna goding går att variera i oändlighet

Annonser

4 thoughts on “Chiapudding

  1. Vill bara fråga om du blandar i smaksättningarna dan efter innan man äter eller ska det i på kvällen oxå?
    Mvh Lis

  2. Ping: En heldag på sjön | Paleolina

  3. Ping: En heldag i stan | Paleolina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s