KRAV-undersökning

Förra våren fick jag möjligheten att utbilda mej till KRAV-ambassadör. Vilket innebär att jag har gått en kurs genom organisationen KRAV för att förespråka och hjälpa KRAV-märket att komma närmre konsumenterna.
Vi som gick utbildningen tillsammans i Östersund startade en studiecirkel i samband med detta. Vi har träffats med jämna mellanrum och tillsammans har vi genomfört en butiksundersökning av det KRAV-märkta utbudet i Östersunds livsmedelsbutiker.
Ikväll hade det blivit dags att redovisa våra resultat genom en presentation.
Det har varit mycket planerande för att komma fram till slutsatserna i undersökningen. Först och främst måste undersökningarna planeras, vilka varor ska vara med i undersökningen till exempel. Vidare ska själva undersökningen genomföras (16 butiker i Östersund skulle besökas och inventeras). Undersökningarna måste dessutom ske inom ett knappt tidsspann så det ska bli så rättvist som möjligt. Sist men inte minst ska resultatet sammanställas och redovisas på ett begripligt sätt. Jag är sjukt stolt att vi lyckats ro iland detta rätt så stora projekt med vår lilla KRAV-ambassadörgrupp om fyra personer.
Vi hade även fått KRAV-märkt fika sponsrat av Willys att bjuda på.
Tyvärr kom det ingen till vår redovisning ikväll. I efterhand tror vi att långhelgen, studentfiranden och vädret var parametrar som gjorde att folk inte dök upp. Det är synd eftersom det nu känns svårt att sätta punkt för detta projekt. Vi vill ju att informationen som vi jobbat så hårt och så länge med ska nå ut till konsumenterna.
Vi har beslutat oss för att försöka få pressen att uppmärksamma vårt resultat. Jag återkommer om vi lyckas.
Om vi inte lyckas är vi i alla fall en stor erfarenhet rikare. Det har varit grymt lärorikt att genomföra detta projekt, och framför allt få kontakt med handlare och höra vad de säger.
Nu begränsade vi ju oss till butiker i Östersunds tätort, det hade varit roligt att titta på butikerna här i min närhet (Åre kommun). Får kanske starta en egen studiecirkel här hemma och driva det projektet?
Maila mej (paleolina88 @ gmail.com) om ni är intresserade av att ta del av resultatet.

20140606-013735.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s