Första träffen- hälsocoach

Jag har ju börjat läsa till hälsocoach på Hola folkhögskola. Det är en distansutbildning och vi träffas tre gånger per termin i tre dagar. Nu har vi alltså haft vår första träff och det känns verkligen kanon!
Första dagen var väldigt praktisk, vi försökte lära oss namnen på alla i klassen, lära oss plattformen vi ska jobba mot när vi inte är på skolan och lite grunt om begreppet hälsa.
Dag två hade vi fått en liten hemläxa och vi pratade en hel del om de elva folkhälsomålen som folkhälsomyndigheten tagit fram. Vidare fick vi träffa vår lärare i mental träning och coaching och hade en riktigt härlig lektion med avslappning och bra diskussioner.
Sista dagen pratade vi lite coaching samt gick igenom hemuppgifterna vi ska göra till nästa gång.
Jag måste säga att allt känns så himla bra. Skolan är bra med fina lokaler och många vackra miljöer. Det är en anrik skola, och det ser man på byggnaderna och alla namnen de olika husen har.
Lärarna känns jätteinspirerande och klassen känns också bra. Dock är det lite tråkigt att vi bara är en kille i klassen. Men det är tydligen vanligt att vi tjejer dominerar inom hälsa. Det var ju samma när jag gick kostrådgivarutbildningen.
Nu är det en månad till nästa träff, det kommer att gå jättefort så det är bäst att sätta igång med uppgifterna så snart som möjligt. Jag är ju tyvärr en sån som skjuter upp allting till sista möjliga minuten… Men man kan ju börja i tid i alla fall!
IMG_7592.JPG

IMG_7594.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s